Tuomariesittely: Riikka Keränen

Olen Riikka Keränen, oululaislähtöinen jazzlaulaja ja laulunopettaja, säveltäjä, sanoittaja ja basisti. Asun nykyään Helsingissä, missä viimeistelen jazzmusiikin maisteriopintojani Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Laulan useissa eri kokoonpanoissa, joista esimerkiksi Signe on ollut viime aikoina esillä To Sappho -albumin vuoden 2019 Jazz-Emma ja Teosto-palkinnon ehdokkuuksien myötä. Muita kokoonpanojani ovat esimerkiksi Riikka Keränen Group, joka julkaisee debyyttilevyn syksyllä 2020, ja artisti Ylva Haru, jonka taustabändissä olen soittanut bassoa Linnut-albumilla ja Tuulensuoja ep:llä.

Arvostan Suomen luonnossa metsiä ja erämaita sekä niiden kasveja ja eläimiä. Pohjoinen vuodenaikojen vaihtelu on minulle tärkeää ja suuri ilonaihe. Myös Suomen luonnon ja vesialueiden puhtaus on asia, jota mielestäni pitää jatkossa vaalia ja suojella entistä tehokkaammin.

Omassa työssäni inspiroidun usein kävelyretkistä lähimetsissä ja synnyinkaupunkini jokivarren ja Pohjanlahden muuttuvia maisemia seuraten. Ikimuistoisimpiin luontokokemuksiini kuuluvat alkukevään lintujen sinfoniat vanhempieni maaseutukodin viereisissä metsissä. Lintujen laulu kaikuu tuolloin kaikkialta ympäriltä ja talon ovesta ulos astuessa tuntuu siltä kuin astuisi toiseen todellisuuteen lintujen valtakuntaan. Odotan tätä keväistä äänimaisemaa joka vuosi suurella innolla.

Biisisanoittamon sanoituskilpailulta odotan mielenkiintoisia tekstejä, joissa esiin nousevat kirjoittajien omat kokemukset. Toivon, että teksti nappaa minut mukaansa kiinnostavalla tavalla kerrotun tarinan tai sanoin maalattujen maisemien muodossa.

Tutustu musiikkiini täältä:

www.riikkakeranenmusic.com 
www.instagram.com/keriikka/
www.instagram.com/vocalssigne/