Riihimäki

Sanoita Riihimäelle oma hittibiisi

Riihimäen harjanteilta näen seudun vehreän, joka liittää terässuonin Pohjois-Suomen, etelän. Näen tehtaat, niiden sauhun, kuulen elonsykkeen pauhun, rakentaahan uuras väki mainettasi, Riihimäki.”

Tämä Väinö Mäkelän sanoittama ja Tauno Karilan säveltämä Uuden aamun Riihimäki voitti vuonna 1959 Riihimäki-laulun tekstikilpailun. Tämän tekstin lisäksi Suomen äänitearkiston mukaan löytyy vain yksi Riihimäki -aiheinen laulu: Riihimäki blues, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Jaska Salmi 1984.

Jos olet sitä mieltä, että Riihimäestä kannattaa kirjoittaa uusiakin lauluja niin tervetuloa niitä riimittelemään. Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) järjestää yhdessä Riihimäen, Turun ja Imatran kaupunkien kanssa sanoituskilpailun, jossa etsitään uusia, kaupunkiympäristöä kuvaavia laulujen sanoituksia. Kilpailu on käynnissä 1.8.-30.11. ja siihen voivat osallistua kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kilpailu jakautuu neljään sarjaan: Riihimäki-sarja, Turku-sarja, Imatra-sarja, sekä valtakunnallinen sarja.

 

Biisisanoittamossa lyriikat hioutuvat timanteiksi Palefacen johdolla

Sanoituskilpailun lisäksi Humak järjestää yhteistyössä Riihimäen kaupungin ja Vihreän Talon kanssa biisisanoittamon, jossa osallistujat voivat luoda ja hioa omia sanoituksiaan muusikko Palefacen johdolla! Biisisanoittamo järjestetään lauantaina 22.9. klo 10.00-16.00 Vihreässä Talossa.  Sanoittamoon pääsee mukaan 25 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on osallistujille maksuton. Ilmoittaudu viimeistään 19.9. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen minttu.seppo@riihimaki.fi. Saat paluupostissa vahvistuksen, että sanoittamossa on tilaa.

Paras uusi kaupunkisanoitus sävelletään ja esitetään Riihimäen Pääsiäisessä keväällä 2019. Sävellystyöstä, sovituksesta, äänityksestä sekä uuden biisin kantaesityksestä vastaa Rock Academy Finland. Rock Academylaisten osaaminen taipuu rockin lisäksi myös mm. iskelmään, räppiin, souliin, bluesiin, joten jokainen sanoittaja voi laittaa sanoituksen yhteyteen oman tyylilajitoivomuksensa. Voittajasanoittajan lisäksi myös kaksi seuraavaksi parasta sanoittajaa palkitaan kunniakirjoilla ja kulttuuriaiheisilla yllätyspalkinnoilla.

Biisisanoittamo-tapahtuma Facebookissa

Riihimäen biisisanoittamon lisäksi tapahtumia järjestetään myös Turussa ja Imatralla. Valtakunnallinen sanoituskilpailu pyörii verkossa kilpailuajan.

https://www.facebook.com/biisisanoittamo/

www.biisisanoittamo.fi

 

Lisätietoja:

Anna Vesén

kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö

Riihimäen kaupunki

Kulttuuri ja hyvinvointi

Kalevankatu 5-7, 11100 Riihimäki