Paleface veti biisisanoittamon täyteen

Lauantaina 22.9. saimme rap-tähti Palefacen vetämään biisisanoittamoa Riihimäellä. Tapahtuma keräsi moninaisen osallistujajoukon: paikalla oli kaiken ikäisiä sanoittamisesta innostuneita kasvoja. Osa oli jo ehtinyt julkaista omia biisejä, toiset taas kertoivat kirjoittavansa omaksi ilokseen biisejä tai runoja.

Sanoittamon tapahtumapaikkana oli tunnelmallinen Vihreä Talo Riihimäen keskustassa. Päivän aluksi 20-vuotisen uran tehnyt rap-artisti esitti erilaisia biisejä, joiden tekemisessä hän oli ollut mukana. Tämän jälkeen ryhmä jaettiin niin, että rap-genren edustajat siirtyivät omaan tilaansa työstämään tekstejään, ja muut jäivät päähuoneeseen. Päivän lopuksi räppärit esittivät työnsä tulokset, jotka otettiin vastaan isojen aplodien kera.

Paleface piti huolen että kaikki saivat henkilökohtaista apua tekstiensä työstämisessä. Rap-tähti kiersi pöytäryhmät useampaan kertaan antaen kommentteja ja ehdotuksia. Puheensorinaa riitti koko päivän ajan. Sanoittajat tukivat myös toisiaan ja kommentoivat toistensa riimittelyitä. Paljon keskusteltiin myös siitä, mitä Riihimäestä ylipäänsä voi kertoa.

Päivä onnistui yli kaikkien odotusten ja artistilla oli vielä lopuksi aikaa viimeisille neuvoille, vaikka kello riensikin jo yli loppumisajan. Voimmekin odottaa paljon uusia sanoitusehdotuksia kilpailun Riihimäki-sarjaan. Valtakunnallisen sarjan ja Riihimäki-sarjan tuomariksi lupautuneella Palefacella tulee olemaan vaikea tehtävä valita voittaja.

Teksti ja kuva: Annika Rossi.